Sibelius 7 registrering - på den nemme måde


Hvorfor skal det være så svært? Jeg havde lige glædet mig til at komme i gang med at skrive noder med Sibelius 7, og så skal man først logge ind, aktivere, dokumentere, uploade, opgradere, registrere.....
Hvis du lige har åbnet din Sibelius pakke og har det som kvinden her til venstre, så læs trygt videre. Om ganske få informationer er du i gang med Sibelius 7!

Sibelius har gennem årene benyttet forskellige metoder til at registrere nye programmer og opdateringer, og med Sibelius 7 er der igen kommet en lidt anderledes håndtering. Så hvis du tænker, at der ikke er grund til at læse den lille Quick Start Guide i pakken, for jeg gør bare lige som jeg gjorde med Sibelius 5 eller 6, så bør du nok læse videre her. Og læs endelig Quick Start Guiden også.

Du har købt en ny Sibelius 7 Pro
Du er ny bruger (du har ikke opraderet fra en tidligere version) og du har det nemt: Når du har installeret programmet og kører det første gang, spørger den efter serienummeret. Det står uden på pakken eller på et hvidt kort i pakken og er lige til at taste ind. Herefter bliver du bedt om at registrere. Du kan vælge at registrere online fra den computer, du har installeret Sibelius på (det er anbefalet) eller du kan vælge "using a webbrowser", hvis online registrering ikke fungerer, eller hvis der ikke er internetforbindelse på din Sibelius computer.
Herefter skal du indtaste navn, adresse osv, og så er du ellers klar.

Du har købt en Sibelius 7 upgrade

Din nye Sibelius-version har samme serienummer som den gamle, MEN: før du kan bruge det med Sibelius 7, skal serienummeret "opgraderes" på Sibelius' hjemmeside.
Serienummeret er det, der starter med SC efterfulgt af 2 bogstaver og 15 cifre.
(Hvis dit serienummer starter med SCEF eller SCMM har du en flerbrugerlicens, og så skal du have en anden type opgradering hvor registreringsprocessen er anderledes end beskrevet her.)
Sådan "opgraderer" du dit serienummer:
1. Hav dit gamle Sibelius serienummer parat.
2. Find det blå kort med teksten "Upgrade Eligibility Verification" i din Sibelius 7 upgrade pakke. Kortet har en påtrykt Activation Code.
3. Gå ind ind på adressen www.avid.com/activation

Her vil du blive bedt om at logge ind på din Avid-konto. Har du ikke en konto, skal du oprette den nu - følg blot instruktionerne på skærmen.
4. Når du er logget ind, kommer du til siden Account Management, hvor du skal vælge linket "Activate & Download Your Product" (også selv om du ikke skal downloade noget).

5. Indtast din Activation Code fra det blå kort og klik på Download Now (stadigvæk: også selv om du ikke skal downloade noget)

6. Indtast dit Sibelius serienummer og klik Continue

7. Nu kommer du til en side med en masse downloads, som du ikke har brug for, fordi du jo har installationspakken. Men nu er dit serienummer gyldigt til Sibelius 7, så du kan bare lukke siden.
Du kan nu starte installering fra DVD'erne. Har du allerede installeret Sibelius 7 og kørt den i "Trial Mode", kan du åbne programmet, indtaste dit serienummer og registrere online.
 
Du har købt en ny Academic, Academic Student eller Crossgrade
I modsætning til Pro versionen, så følger der ikke noget serienummer med til Academic udgaverne. Du kan godt installere Sibelius med det samme og køre det i "trial mode" i 30 dage. I denne periode er programmet fuldt funktionsdygtigt og kan både gemme og printe, men du skal have et serienummer inden de 30 dage er gået. I pakken ligger et grønt kort "Education Eligibility Verification" med en "verification code", som du indtaster på hjemmesiden www.identit-e.com/avid. Herefter bliver du ledt igennem en proces hvor du kan uploade dokumentation for at du er berettiget til en "academic" udgave. Hvis du er studerende kan du indsende en scanning af dit studiekort, hvis du er underviser kan det være et brev fra institutionen, en lønseddel, print fra en webside med dit navn og dato eller lignende. Du vil efter nogle dage modtage dit serienummer på en email. Har du købt en Crossgrade fra Finale eller andet program skal du følge vejledningen på denne side for at få dit serienummer tilsendt: www.sibelius.com/verify.  

Installer den nyeste 7'er
Når du kører Sibelius 7 første gang, spørger den om du vil checke om der er en nyere udgave. Det kan du roligt sige ja til. Hvis du glemmer det, kan du senere gå i Help menuen (under fanebladet File) og klikke Check for Updates. Du bliver ledt direkte til Sibelius' download side, hvor du kan hente den nyeste version som en update til den, der er installeret. Du skal altså ikke afinstallere noget, men hent updaten, få den "pakket ud" og kør installationen mens Sibelius er lukket ned. Pr. 1 september er den nyeste Sibelius version 7.02. Du skal også hente og installere updaten til Sibelius 7 Sounds, men kun hvis du allerede har installeret Sibelius 7 Sounds fra DVD'erne (se nedenfor).


Mens du er på downloadsiden kan du også hente de nyeste udgaver af PhotoScore Lite og AudioScore Lite. Hvis du har de "store" Ultimate versioner af programmerne skal du i stedet hente updates på www.neuratron.com. På samme side kan du købe opgraderinger til v. 7 af Photo- og AudioScore Ultimate, hvis du har en ældre Pro eller Ultimate udgave.

Sibelius Sounds  
Med Sibelius 7 får du et nyt meget stort lydbibliotek. Du skal bruge alle 4 DVDer til at installere biblioteket. Har du ikke installations DVDer kan du downloade lydene, men downloaden alene er på 23 GB, så det vil tage meget lang tid - mellem 8 og 32 timer! Installation fra de 4 DVD'er tager ca 1 time.
Start med at installere Sibelius 7 Sounds fra Program DVD. Installationen gennemføres som 4 separate og afsluttede installationer, dvs der spørges ikke automatisk efter den næste DVD. Når installationen starter, kan du vælge om lydene skal installeres i standard placeringen på den interne harddisk eller om du foretrækker at lægge dem på en ekstern harddisk. Klik "Finish" når den første DVD er færdig og installer fra de øvrige 3 Content DVD'er én ad gangen. Rækkefølgen er ligegyldig. Når installationen er færdig henter du en lille update til Sibelius 7 Sounds fra denne side.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Fra nodeark til toner på under 2 minutter – NotateMe app med nodescanner

Årets første update – nyt i Sibelius 2019.1

Nodescanning med PhotoScore Ultimate 2018, 1. del