Punkteret med Sibelius 7?

Hvis du har Sibelius 7 til Mac og bruger det numeriske tastatur som genvejstaster til at angive nodeværdier i "keypad" vinduet, så har du sikkert allerede opdaget, at du ikke kan sætte punkteringer med den sædvanlige genvejstast (kommaet til højre for 0).
Der er heldigvis en nem løsning:

I Preferences Keyboard shortcuts laver du et nyt sæt af shortcuts: klik Add Feature Set (der skal være hak ved "Based on Default set"), og giv det et nyt navn. Vælg Keypad (All) til venstre og klik på '.' on Keypad i Feature listen. Klik nu på Add og tryk på tasten (kommaet til højre for 0). Klik OK for at bekræfte den nye indstilling.
Tilføj kommaet på det numeriske tastatur til Keyboard shortcuts i menuen Preferences på Mac


En anden løsning er at vælge et amerikansk-udvidet tastatursprog i Systemindstillinger Sprog/tekst, indtastningsenheder. Når det er valgt, kan du bruge alle genvejstasterne som er beskrevet i manualen, dvs også genvejstaster for afspilning, spole osv. Men du kan så ikke skrive danske bogstaver æ, ø, å.
Bruger du løsningen med at lave dit eget sæt af shortcuts, kan du jo evt fortsætte og lave genveje til andre funktioner, som du ofte bruger. Du skal blot undgå genvejstaster, som allerede bruges af operativsystemet, se nærmere i Reference guiden s. 119-121. Reference guiden ligger under Help-menuen, men du kan også købe den trykte version på 780 sider. 
I keyboard Shortcuts preferencerne kan du også slå funktioner helt fra, f.eks. kan du selv designe Sibelius, så der til børn eller nybegyndere ikke er så mange funktioner at fare vild i. Eller du slå alle plugins fra, så der ikke er "nemme løsninger" for elever til eksamen.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Fra nodeark til toner på under 2 minutter – NotateMe app med nodescanner

Årets første update – nyt i Sibelius 2019.1

Nodescanning med PhotoScore Ultimate 2018, 1. del