Sibelius klar med 7.03 update

Sibelius brugere over hele verden har løbende givet feedback om småproblemer, utilsigtede fejl og forslag til forbedringer til Sibelius 7. Det har nu resulteret i en ny version 7.03, som er klar til download her.
Mens du er på downloadsiden kan du også hente en update til Sibelius Sounds. Mange af lydene er blevet rettet og justeret i forhold til bl.a. niveauer og ambitus. Der er kommet en ny konfigurationsfil, Sibelius 7 Sounds (Lite), som giver mulighed for at bruge de gode lyde fra Sibelius 7 Sounds på computere med mindre end de krævede 4 GB RAM. Lite lydene bruger mindre hukommelse og er hurtigere at læse ind, men lyder stadig rigtig godt.
Brugen af ikke-engelske tastaturer har givet problemer med genvejstasterne, f.eks. fungerede genvejstasten for punktering ikke. Det har vi skrevet om tidligere, men problemet er nu rettet i 7.03.
Generelt er programmet blevet mere stabilt og bedre til at håndtere problemer, når grænserne for computerens hukommelse bliver overskredet, f.eks. i forbindelse med indlæsning af "tunge" lyde.
Alt i alt er der er over 200 forbedringer og fejlrettelser, og hele listen kan ses her.

Safari i lydjunglen
Nu kan du endelig gå på opdagelse i det kæmpestore Sibelius 7 lydbiblitek. Sibelius 7 Sounds indeholder mange flere lyde og varianter end man kan se på overfladen, men hidtil har der ikke været nogen dokumentation på, hvordan man finder og aktiverer alle lydene. Nu har Sibelius udgivet en Sibelius 7 Sounds User Guide, hvor du får en grundig gennemgang og mulighed for at lytte til den overvældende mængde af spilleteknikker, fraseringer og effekter, som findes i Sibelius 7 Sounds. Der er bl.a. en liste, der viser på hvilke tangenter, du kan finde de 58 forskellige lyde i Afrocuban Percussion Kit. Et andet eksempel er kirkeorgellydene, hvor du i mixeren kun kan se 3 forkellige "patches", men der gemmer sig over 28 forskellige registre, som du kan styre ved hjælp af Staff Text kommandoer. Dokumentationen er skrevet af Hugh Smith fra "The Write Score" og han har lavet en video, der demonstrerer, hvordan man kan få lyttet til de mange forskellige lyde.

Mix i Vegas
Og så lidt i afdelingen for spøg og skæmt. I forbindelse med den nye mixer i Sibelius 7 fik man brug for at teste om skærmopdateringen fungerede ved en maximal belastning af alle parametre. Mixerens design er lagt tæt op ad mixeren i Pro Tools, og derfor fik de den skøre ide at stjæle den såkaldte "Vegas" mode fra de store Pro Tools hardware controllere. Hvis du selv har lyst til at prøve, så er den hemmelige fremgangsmåde: lav et partitur med 10-12 stemmer. Hent mixeren frem og brug knapperne til venstre, så alle mixerens knapper og parametre bliver vist. Klik nu 1 gang på en kanal og derefter i det mørke felt under "cpu" 5-6 gange hurtigt efter hinanden. Du skal sikkert prøve nogle gange før det lykkes - og sig det ikke til nogen!


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Fra nodeark til toner på under 2 minutter – NotateMe app med nodescanner

Årets første update – nyt i Sibelius 2019.1

Nodescanning med PhotoScore Ultimate 2018, 1. del