Smarte genvejstaster til Sibelius med Notation Express

Notation Express software profil til Stream Deck iOS

Stream Deck fra Elgato er et lille universel hardware controller med 15 knapper, der kan programmeres som genvejstaster til computeren. Knapperne kan have flere "lag", så der er mulighed for at have adgang til flere hundrede funktioner på enheden. Knappernes funktioner bestemmes af en "profil" software, som man selv kan programmere eller kan købe fra 3. parts udviklere.
Notation Express software fra NYC Music Services er netop en sådan profil software, hvor genvejstasterne til Sibelius (+ nogle ekstra) er lagt ud, så de er let tilgængelige via den visuelle feedback på knapperne.

Elgato Stream Deck hardware koster ca 1.200 kr og fås bl.a. i Elgiganten

Stream Deck til iPhone og iPad

Som navnet siger har Elgato udviklet en app til iOS, så man i stedet for at købe en Stream Deck box kan bruge sin iPhone eller iPad som hardware. Og den gode nyhed er at Notation Express nu også kan bruges med denne løsning – se billedet øverst på denne side. Notation Express koster 29$ som et engangsbeløb og kan købes på NYC Music Service. For de 29$ får man en profil, der kan anvendes med både Stream hardwaren og iOS appen. Stream Deck appen, som får din iPhone til at erstatte en Stream Deck boks, kan kun købes som abonnement i App Store til 25 kr/måned, så et køb af den "rigtige" Stream Deck hardware har tjent sig hjem på 48 måneder. Men abonnementet på iOS appen kan til hver en tid afbestilles, og der er endda 3 dages gratis prøvetid.

I brug

Jeg har prøvet iOS app'en på både min iPhone og iPad. De 15 taster og deres funktioner aflæses tydeligt på en iPhone 6 eller tilsvarende, så den større iPad skærm giver ikke nogen ekstra fordel. Alt i alt virker det nemt og intuitivt, og hvis man hører til dem, der har svært ved at huske genvejstasterne, er Notation Express en glimrende hjælp og vil sikkert gøre arbejdet med nodeskrivning betydeligt hurtigere.
Hvis man arbejder regelmæssigt i Sibelius, vil Notation Express give et hurtigere og sjovere workflow med mindre brug af musen. Men som flittig Sibeliusbruger vil man nok også være motiveret til at investere i Stream Deck hardwaren, som forbindes til computeren med et USB-kabel, hvor iOS appen forbindes via wifi. iOS udgaven kan være glimrende til at give en fornemmelse for, om Notation Express vil være noget man kan få gavn af, inden man investerer i hardwaren.

Nedenfor ses et udvalg af de mange skærmbilleder med genvejstaster, der er til rådighed i Notation Express. Genvejstasterne er fuldt programmerbare, så man kan sagtens ændre eller tilføje efter behov. I princippet kan man lave sin helt egen profil og spare de 29$, som Notation Express profilen koster, men det vil være et kæmpearbejde at genskabe bare nogle af de over 250 funktioner, som man får med Notation Express.











Kommentarer

  1. Elgato USB Stream Deck in UAE, Mini Stream Deck in UAE, 6 Customizable Keys Stream Deck in UAE
    https://gccgamers.com/elgato-deck.html
    Elgato USB Stream Deck in UAE, Safe Shopping Multiple Payment Options Express Delivery GCC Gamers Moneyback Guarantee.
    1634611788115-15

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Fra nodeark til toner på under 2 minutter – NotateMe app med nodescanner

Nodescanning med PhotoScore Ultimate 2018, 1. del