Sibelius 8.3

Sibelius 8.3 er den fjerde opdatering siden version 8 blev lanceret for 12 måneder siden. Den nye udgave er gratis, hvis du er Sibelius 8 ejer og ligger klar til download på din Avid konto. Med så kort frekvens mellem nye versioner er det i sagens natur ikke de store gennemgribende nyheder, vi ser hver gang, men snarere små forbedringer, lidt nye muligheder og hurtige rettelser af fejl og uhensigtsmæssige funktioner, der måtte have sneget sig ind.

Hvad er der sket siden Sibelius 7?

Sibelius 7 introducerede den nye brugerflade, som krævede lidt tilvænning for gamle Sibelius brugere, men som har vist sig at være langt hurtigere at arbejde med. Brugerfladen fra version 7 er der stadig, og det er blevet meget nemmere for nye brugere at komme i gang, men derudover er der kommet en lang række nye ting til:

Nyt i version 8.3


Man har længe kunne lægge farver på noderne i Sibelius, men hidtil har alle toner i en akkord skullet dele den samme farve. Nu kan hver tone får sin egen individuelle farve. Det kan f.eks. bruges i undervisning, hvis man gerne vil henlede opmærksomheden på særlige toner eller fejl i et forløb:

Version 8.2 introducerede en ny funktion til at flytte toner horisontalt fra slag til slag ved hjælp af genvejstasterne Ctrl-Alt og pil til venstre-højre, (Cmd-Alt på Mac). Funktionen virkede fint, men "efterlod" en lang række pauser, som der bagefter skulle ryddes op i. Det er nu rettet i version 8.3, som illustrationen nedenunder viser:
"Sliding"-funktion i version 8.2
Samme funktion i version 8.3


Derudover er multitouch zoom-funktionen forbedret på Mac trackpads og for flerbrugerlicenser er Sibelius License Server software nu kompatibel med Mac OS 10.11.


Ny dansk download vejledning

Sibelius leveres ikke længere med DVDer – de kan dog fås mod bestilling – men både nye programmer og opdateringer kommer i form af en downloadkode, der automatisk lægger links til de nye udgaver på en gratis Avid konto. Proceduren er beskrevet i denne danske vejledning
og har du en ældre enkeltbruger licens til Sibelius (uanset om det er version 7.5, 7, 6, 5 osv) kan du købe version 8 lige her.

Ideer og illustrationer til dette indlæg er hentet fra Philip Rothmans Sibelius Blog


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Fra nodeark til toner på under 2 minutter – NotateMe app med nodescanner

Årets første update – nyt i Sibelius 2019.1

Nodescanning med PhotoScore Ultimate 2018, 1. del