Sibelius 8 – eje eller leje?Jean Sibelius fuldendte 7 symfonier, den 7. og sidste i 1924. Symfoni nr 8 blev påbegyndt, men aldrig færdiggjort, selv om komponisten levede helt til 1957. 7½ symfoni blev det altså til.
 Så hvad med vores allesammens nodeprogram? Stopper det også med version 7.5?
Jean Sibelius i 1939 – skitse til symfoni nr. 8 som han angiveligt brændte

Nej - vi kan fastslå at nodeprogrammet Sibelius fortsat udvikles og næste udgave ser dagens lys i juni 2015. Men måden, vi skal købe og opdatere Sibelius på, bliver ændret.

Som mange andre store softwareproducenter har AVID valgt, at kunderne skal kunne abonnere på firmaets programmer som alternativ til at købe licenser til ejendom. Dette er allerede sket med AVIDs video- og lydredigeringssystemer, Media Composer og Pro Tools, og nu er turen kommet til Sibelius.

Kommende brugere af Sibelius kan vælge mellem at leje programmet på års- eller månedsbasis (“subscription”) eller købe en vedvarende (“perpetual”) licens til evig eje.
Valget mellem at eje eller leje er kun aktuelt for nye kunder. Har du en ældre version af Sibelius, så ejer du allerede en “perpetual” licens.


Opgraderinger erstattes af en 12-mdr upgrade og support plan

Samtidig med indførelsen af det nye system, bliver de opgraderinger man hidtil har kunnet købe hvert andet år afskaffet. I stedet for at skulle samle tilstrækkeligt med nye funktioner sammen til at sælge en opdatering hvert andet år for 1.500 kr, tilbyder AVID nu et abonnement til ca 750 kr om året, hvor man løbende får alle nye funktioner, lige så snart de er udviklet. Af samme grund bliver versionsnummeret fremover udeladt i produktnavnet: du køber ikke Sibelius 7, 8 eller 9, men bare “Sibelius”, som så måske når at blive til både version 8 og 9 i den periode, hvor din upgrade- og support plan løber.


Hvis du ejer Sibelius i en version mellem 1 og 7.

Du kan vælge at beholde den, som den er eller opgradere til nyeste version. Priser og betingelser for opgradering er de samme for enkeltbruger edu-licenser og almindelige licenser. Hvis du opgraderer til den aktuelle tilbudspris på version 7.5 nu, så får du en gratis update til Sibelius 8, når den er klar og et gratis abonnement på kommende updates i 12 mdr gældende fra lanceringen af Sibelius 8. Når de 12 mdr er gået (en gang i 2016), kan du forlænge abonnementet et år mere eller “hoppe af vognen” og beholde den udgave, du har på det tidspunkt til tid og evighed. Hvis du senere fortryder og vil have nyeste udgave af Sibelius igen, kan du tegne et helt nyt abonnement dog til en højere pris pr. år.

Hvis du allerede har version 7.5
 

Du behøver ikke foretage dig noget lige nu, med mindre du er fristet af de nye funktioner i Sibelius 8. I så fald kan du købe en “upgrade- og support plan”, hvor du er sikret alle nye og kommende funktioner i 12 mdr fremover. Du kan vente med at opgradere, men på et tidspunkt (formentlig en gang i 2016) bliver der sat en skæringsdato, hvor du skal have en købt en “upgrade- og supportplan” for ikke at glide ud af systemet.

Flerbrugerlicenser

For skoler med flerbrugerlicenser er der også indført en upgrade- og support plan blot til en lavere pris pr. licens. Ældre udgaver (version 5, 6 eller 7) kan lige nu opgraderes til version 7.5 for 212 kr ex moms pr. licens. Med i prisen er en gratis update til version 8 og 12 måneders gratis updates derefter. Bestilling af opdatering af flerbruger licenser sker ved at indsende oplysninger om serienumre, antal licenser og skolens kontaktinfo på mail. Cyber Farm vil være behjælpelige med at finde oplysninger om serienumre og antal licenser, hvis det er registreret i vores systemer.

Sibelius First

Den lille Sibelius First udgave er ikke omfattet af det nye abonnementssystem. Nyeste version hedder 7 og indeholder nogle af de nye funktioner, som er kommet i 7.5 i den store udgave. Sibelius First ejere kan nu opgradere til den “rigtige” Sibelius inklusiv gratis update til version 8 og 12 mdr upgrade- og support plan.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Fra nodeark til toner på under 2 minutter – NotateMe app med nodescanner

Årets første update – nyt i Sibelius 2019.1

Nodescanning med PhotoScore Ultimate 2018, 1. del