Få styr på vinduerne i Sibelius 7.5

Med Timeline-vinduet i Sibelius 7.5 får du nemt overblik over dit arrangement, og du kan hurtigt navigere til det sted, hvor du ønsker at arbejde videre. Timeline er en smart og uundværlig funktion specielt ved store arrangementer og partiturer.

Men hvis du kun har få nodesider og måske oven i købet arbejder på en lille skærm, så er Timeline vinduet for det meste bare i vejen. Du kan selvfølgelig lukke vinduet og arbejde videre, men du kan også forhindre at Timeline vinduet åbner hver gang, du starter eller åbner et arrangement.

Begynd med at lukke Timeline vinduet ved at klikke på det lille "x" venstre hjørne. Du kan samtidig justere størrelsen og positionen af dit aktuelle nodevindue til en indstilling, som du ofte arbejder med.
Nu går du til File > Preferences > Files

Under "Windows Sizes and Positions" klik på "Open to custom size and position" de to steder, hvor det er muligt. Klik derefter på "Set Custom Size and Position". Beskeden "Custom sizes set" bliver nu vist, og du kan klikke OK og forlade Preferences.
Næste gang du starter et nyt eller åbner et ældre arrangement, vil Timeline vinduet ikke blive vist. For at få det frem igen, går du i menuen View > Panels og sætter igen hak ved Timeline.
Samme øvelse kan selvfølgelig gøres med andre vinduer som Mixer, Transport. Keyboard osv

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Fra nodeark til toner på under 2 minutter – NotateMe app med nodescanner

Årets første update – nyt i Sibelius 2019.1

Nodescanning med PhotoScore Ultimate 2018, 1. del