Musique Transportable

Scorch for iPad


Scorch til PC eller Mac bruges af rigtig mange Sibelius brugere til at vise og afspille noder på computere, hvor Sibelius ikke er installeret. Nu har Sibelius taget konceptet et skridt videre og lanceret Scorch til iPad.
Med Scorch på din iPad kan du læse og afspille Sibelius noder og samtidig ændre parametre som tonehøjde, tempo, vælge mellem partitur/enkeltstemmer osv.
Og direkte fra Scorch har du adgang til nodebutikken Scorch Store med over 250.000 titler, der kan downloades, heraf mange gratis.

Sibelius er motoren
Der findes allerede en del nodelæsnings apps til iPad, men langt de fleste er baseret på simple pdf'er eller andre statiske nodebilleder. Scorch for iPad derimod bruger samme notationsalgoritmer som Sibelius, og det betyder at du kan åbne Sibelius filer direkte i Scorch. Udover at ændre tempo og tonehøjde kan du også stille niveau på de enkelte instrumenter i mixeren, og der er endda mulighed for at skifte mellem flere nodefonte.

Tag dine noder med på farten
Sibelius filer kan nu tages med på farten uden at du først skal konvertere til pdf eller et andet format. Du overfører Sibelius filer ved hjælp af iTunes synkronisering eller endnu nemmere: Hvis du bruger "Dropbox", et smart og gratis online filhåndteringssystem, så kan du vælge at sende dine Sibelius filer fra Dropbox direkte til Scorch. Nye noder tilføjes til Scorch biblioteket, hvor du har et samlet overblik over "nodereolen" på samme måde som i f.eks. iBooks.

Indbygget nodebutik
Scorch har et indbygget "in-app purchasing" system til køb af noder. Det betyder at du kan købe noder direkte fra Scorch på samme lette måde, som du køber musik i iTunes og med det samme Apple ID password. Scorch butikken tilbyder over 100.000 titler fra SibeliusMusic.com og næsten 150.000 titler fra SheetMusicDirect.com, som er et samarbejde mellem nodeforlagene Hal Leonard og Music Sales.


iPad som nodeholder


Scorch kan også bruges direkte som nodebog til at spille efter. Tryk på symbolet "nodestativ", som får menuer og knapper til at forsvinde og får noderne til at fylde hele skærmen. Klik på højre side af skærmen for at vende blad. Du kan også købe en bluetooth fodpedal, så du kan skifte side uden at bruge hænderne.

Så er der også lige...
mixeren, keyboard displayet, metronomen, dynamic parts, GM-kompatibel playback og mulighed for at ændre baggrund og skifttyper, så noder bliver læsbare under forskellige lysforhold. Scorch for iPad blev lanceret i går på App Store til 30 kr, og vi har ikke nået at prøve det hele nu. Stay tuned.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Fra nodeark til toner på under 2 minutter – NotateMe app med nodescanner

Årets første update – nyt i Sibelius 2019.1

Nodescanning med PhotoScore Ultimate 2018, 1. del