Søg og du skal finde i Sibelius

 





Nyt i Sibelius 2021.2

Et godt råd til nye brugere af Sibelius, som leder efter bestemte funktioner i programmet, har altid været at bruge funktionen "Find in Ribbon". Ribbon er det bånd øverst på skærmen, som blev introduceret i Sibelius 7, og hvor de mest almindelige funktioner i Sibelius er repræsenteret med et klikbart ikon. 
I version 2021.2 er "Find in Ribbon" afløst af en mere omfattende Command Search-søgning, hvor næsten alle funktioner i programmet kan findes og aktiveres med en simpel søgning. 
Tip: i stedet for at klikke i søgefeltet med musen, så tryk genvejstasten komma og søg.

Se eksemplet her nedenfor, hvor hurtigt det går at søge efter og eksekvere funktioner som fraseringsbuer (Slur), flytte toner kromatisk, tilføje accenter mm.


Til højre på værktøjslinjen kan du med Commands-menuen få en oversigt over alle søgbare funktioner.
Øverst til venstre i vinduet kan oversigten filtreres efter "tabs" for at lette overblikket.


Sibelius på Mac OS 11 Big Sur

Den nye Sibelius 2021.2 udgave er understøttet på MacOS Big Sur og det samme er de tidligere udgaver tilbage til version 2020.6 (fra juni 2020). Har du en ældre udgave af Sibelius, som du ikke ønsker at opgradere, så skal du ikke opgradere din Mac til Big Sur! Der er mange funktioner, der ikke vil virke, og du er derfor nødt til at opgradere til en nyere Sibelius, hvis du har installeret Big Sur på din Mac. 
Nogle nye Mac modeller er udstyret med en M1 processor, som afløser de hidtil brugte Intel processorer. Sibelius 2021.2 er ikke officielt understøttet på computere med M1 processor. Vi har hidtil ikke set nogle problemer med Sibelius på M1, men Avid er ikke helt klar med godkendelsen endnu.

Importer en Sibelius-fil til Sibelius

Nye og forbedrede importfunktioner er gradvist blevet implementeret i de sidste 3-4 opdateringer siden 2019. Det gælder både import af XML-filer fra andre nodeprogrammer og ikke mindst import af Midi-filer, som nu kan udføres med langt bedre resultat. Fra og med version 2020.12 er det nu også muligt at importere en Sibelius-fil i Sibelius. Har du f.eks. en god skabelon til big band, kan du importere en Sibelius-fil med f.eks. melodi og klaver ind i big band-skabelonen og arbejde videre derfra.

Opgrader til nyeste Sibelius 2021.2

1. Fra en perpetual licens med ikke-udløbet update plan
Har du Sibelius Ultimate som varig "perpetual" licens med en aktiv support plan, som ikke er udløbet for mere end 30 dage siden, kan du downloade den nye udgave gratis fra din Avid konto eller fra Avid Link programmet. En forlængelse af din update plan kan købes her for 1 år og her for 3 år.

2. Fra en perpetual licens med udløbet upgrade plan eller ældre udgave
Har du en af de ældre udgaver af Sibelius eller en nyere udgave, hvor opdateringsplanen er udløbet for mere end 30 dage siden, kan du opgradere til et 12-måneders abonnement til tilbudspris her.




3. Education licens
Er du studerende eller ansat som underviser kan du med fordel købe et nyt årsabonnement til education pris uden at skulle opgradere fra en ældre licens. For opgradering af flerbrugerlicenser til undervisning: send en forespørgsel.

4. Sibelius i stedet for Sibelius Ultimate?
Hvis du ikke har brug for at skrive store arrangementer med alle funktionerne i Sibelius Ultimate, kan du i stedet købe den "lille" Sibelius som permanent licens til en god pris her.

Illustrationer og indhold til dette blogindlæg er delvist lånt fra bloggen "Scoring Notes", hvor du kan læse mere om Sibelius 2021.2

Kommentarer

  1. Elgato USB Stream Deck in UAE, Mini Stream Deck in UAE, 6 Customizable Keys Stream Deck in UAE
    https://gccgamers.com/elgato-deck.html
    Elgato USB Stream Deck in UAE, Safe Shopping Multiple Payment Options Express Delivery GCC Gamers Moneyback Guarantee.
    1634615020805-15

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Fra nodeark til toner på under 2 minutter – NotateMe app med nodescanner

Nodescanning med PhotoScore Ultimate 2018, 1. del